fbpx

Avantajele piscinelor cu apa sarata

Cortec Solutions Blog Avantajele piscinelor cu apa sarata

Piscinele cu apa sarata au devenit foarte populare in ultima vreme datorita confortului sporit pe care acestea il ofera. Nu mai trebuie sa manipulezi substante periculoase, nu mai exista riscul sa pui prea multe solutii chimice in apa, scapi de mirosul neplacut al clorului si posibile iritatii. In piscina cu apa sarata totul se petrece automat, generatorul de sare va produce clor doar cat este necesar. Astfel, deoarece nivelul de clor este mic, piscinele cu apa sarata sunt mult mai placute pentru ochi si piele.

Salinitatea intr-o piscina cu apa sarata este in jur de 3000 ppm, de aproximativ 10 ori mai putin fata de ocean, care se situeaza undeva in jurul a 35.000 ppm.

Apa din piscina cu apa sarata este una mai “moale”, pe care mulți o consideră de dorit.

Dat fiind faptul ca in piscina se introduce doar sare, iar celula de electroliza produce atat clor cat are nevoie, bazinele necesită mult mai putina intreiinere in comparatie cu bazinele traditionale de clor, prin urmare scad si riscurile asociate cu manipularea solutiilor chimice periculoase.

Printre dezavantajele piscinei cu apa sarata se numara investitia initiala mai mare pentru achizitia echipamentelor. De asemenea, trebuie mentionat ca celula de electroliza are o durata de functionare limitata (de obicei 10.000 ore de lucru) iar aceasta va trebui inlocuita dupa un timp.

Sistemul automatizat este un atu, dar poate deveni un dezavantaj atunci cand apar defectiuni. Fiind un sistem mai complex, va fi nevoie cel mai probabil de interventia unui tehnician experimentat, chiar si pentru cele mai mici probleme.

Sarea este foarte coroziva, iar acest lucru trebuie luat in considerare cand alegem materialele folosite la construirea piscinei, echipamentele instalatiei hidraulice si a sistemului de filtrare sau accesoriile (cum ar fi scarile de acces).

Dupa cum spuneam, apa sarata este mai “moale” si mai prietenoasa cu ochii si pielea, dar ea are multe alte beneficii. Inhalarea de particule fine de sare este foarte benefica pentru sistemul respirator si ajuta impotriva alergiilor. Sarea atrage apa pe caile respiratorii si subtiaza mucusul. Probabil ati auzit de haloterapie, care este un tratament terapeutic pe acelasi principiu, ce foloseste halogeneratoare si bai in apa sarata pentru a trata afectiuni ale sistemului respirator.

Apa sarata este si un usor agent exfoliator. Este ideal pentru cei cu piele sensibila deoarece nu este iritanta. De asemenea, este eficienta pentru multe tipuri de piele si diverse afectiuni cum ar fi pielea psoriazica, eczema sau acnee.

Am solicitat unui medic sa ne prezinte beneficiile medicale ale apei sarate. Astfel am aflat ca factorii terapeutici naturali sunt reprezentati de izvoare cu ape minerale sarate cu salinitate de 280mg/1000mg, cu rezultate remarcabile obtinute in special la tratarea afectiunilor aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, posttraumatice), afectiunilor ginecologice, gastrointestinale si hepato-biliare.

De asemenea apa sarata este indicata pentru urmatoarele afectiuni:

  • Stari de oboseala prelungite, stres
  • Afectiuni musculare, articulare si artrita
  • Afectiunile reumatismale
  • Artroze si preartoze (artroza genunchiului, soldului, umarului, cotului, mainilor) faza inactiva
  • Osteoporoza algica a coloanei vertebrale
  • Spondiloze (cervicala, dorsala, lombara, forme simple, fara complicatii neurologice), nevralgii lombosciatice, deficit functional
  • Stari post entorse, fracturi, luxatii ale membrelor, tratate ortopedic
  • Circulatie periferica deficitara, activitati in conditii de frig si umezeala
  • Dereglari endocrine hipofunctionale; meteosensibilitate, sindromul adinamo-astenic, tulburarile circulatorii periferice
  • Afectiuni endocrine cu deficit hormonal (asociate de obicei afectiunilor reumatice sau sterilitatii): insuficienta tiroidiana si cea ovariana
  • Afectiuni repetate ale cailor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale

Beneficiile apei sarate pentru copii sunt recunoscute in cazul urmatoarelor afectiuni:

  • intarzieri de crestere in greutate si inaltime
  • stari post rahitice, scolioze, cifoze
  • maladia Scheuermann
  • obezitate
  • amigdalite, faringite, otite, sinuzite, bronsite, polipi

Contraindicatiile bailor sarate:

  • Sarea in general NU are contraindicatii in curele externe

In concluzie ramane la aprecierea dumneavoastra daca toate aceste beneficii merita costul initial. Pentru informatii suplimentare sau intrebari va stam la dispozitie.