fbpx

Cum selectezi ofertele de constructie pentru piscine

Fie ca iti doresti o piscina pentru propria casa sau pentru afacerea ta, este foarte important sa te informezi in prealabil pe toate caile posibile. De-a lungul anilor, ne-am dat seama ca persoanele interesate de o piscina nu au cunostintele necesare in domeniu. Tocmai de aceea, ne-am decis sa pregatim acest articol pentru a-ti prezenta cateva aspecte importante in ceea ce priveste alegerile pentru viitoarea ta piscina.

Construirea piscinei nu trebuie sa insemne nervi, stres si cheltuieli enorme.

1. Solicita mai multe oferte

Solicita oferte de la diverse companii care se ocupa cu construirea piscinelor. Astfel, poti face o comparatie atat intre costuri cat si intre serviciile oferite. Totusi, exista si varianta in care mergi pe recomandare de la o cunostinta care deja si-a construit propria piscina. Poate fi util pentru tine sa afli care a fost procesul prin care a trecut acesta si cum au decurs lucrurile.

Solicita o oferta Cortec Solutions aici.

2. Prea frumos sa fie adevarat

Ai cerut oferte de la diverse companii. Care e pasul urmator? Renunta la oferta cea mai ieftina! De ce? Pentru ca ieftin nu inseamna si bun. Tine cont de urmatoarele vorbe: “e prea frumos sa fie adevarat”.

3. Firma specializata sau constructor individual?

Un pas intermediar ar fi sa te decizi daca vrei sa apelezi la o firma specializata in domeniul constructiilor de piscine sau la un constructor care poate doar crede ca stie sa construiasca o piscina.

Avantajele unei firme specializate pe constructii de piscina:

 • Contract ferm cu termeni si conditii clare
 • Factura fiscala si certitudinea unei garantii pentru echipamente si constructie
 • Personal specializat
 • Instructaj privind folosirea echipamentelor in conditii optime
 • Asigurarea unei mentenante / revizii ulterioare daca se solicita.
 • Asistenta si consultanta inclusiv dupa predarea piscinei

4. Cum alegi oferta?

In functie de pasii de mai sus ai eliminat deja o parte din oferte. Insa e posibil sa mai ai cateva pe masa. Cum alegi oferta castigatoare?

Compara devizele

 • Sunt incluse sapatura si evacuarea pamantului? Tine cont ca multe companii evita aceste operatiuni pentru ca sunt destul de costisitoare si prefera sa omita acest amanunt din deviz.
 • Ce cantitate de fier va fi folosita pentru armarea peretilor si a radierului? Cu cat este mai mare cantitatea de fier, cu atat este mai stabila structura peretilor piscinei.
 • Ce tip de structura a peretilor va fi folosita? Recomandarile noastre sunt polistiren (ofera si termoizolare), boltar din beton sau perete complet din beton armat, in aceasta ordine.
 • Este inclusa manopera pentru structura peretilor? In multe oferte aceasta este omisa si prezentata clientului dupa semnarea contractului ca si un cost suplimentar.
 • Camera tehnica este construita sau prefabricata? O camera tehnica construita este net superioara deoarece permite montarea unor echipamente ulterioare (imbunatatiri la piscina), are mai multe elemente de siguranta (basa pentru evacuarea apei, pereti rezistenti, durata de viata mult mai mare, usurinta mentenantei la echipamente, posibilitatea de inghet a echipamentelor este minima, durata de viata a echipamentelor este mai mare, etc.).
 • Se va folosi liner pentru finisarea piscinei? Atentie mare la grosimea acestuia. Este recomandat sa folositi linere de de minim 1.5mm. In multe oferte nu se specifica grosimea liner-ului pentru a putea reduce costul si implicit calitatea.
 • Liner-ul are strat de protectie (lacuit) sau nu? Daca are, iti recomandam sa soliciti certificatul de conformitate / calitate de la producator nu de la vanzator.
 • Optezi pentru placarea cu mozaic? Asigura-te ca ai inclusa testarea de minim 48 ore pentru verificarea hidroizolatiei. De asemenea, asigura-te ca obtii certificate de calitate pentru mozaic care sa ateste gradul de absorptie al apei (acesta trebuie sa fie 0%).
 • Ce strat suport are mozaicul? Recomandarile noastre sunt poliuretan, plasa de fibra de sticla sau hartie, in aceasta ordine. Veti observa o diferenta considerabila de pret intre poliuretan si hartie, insa poliuretanul este net superior din punct de vedere al calitatii.
 • Care este tara de provenienta a echipamentelor de filtrare? Daca sunt din Turcia sau China nu pot fi echivalente cu echipamentele fabricate in Spania, Franta sau Germania. Acestea trebuie sa fie insotite de certificate de calitate si garantie. Un echipament bun trebuie sa aiba o garantie de minim 3 ani.
 • Becurile sunt LED sau Halogen? Becurile cu LED au o durata de viata de peste 20.000 ore si au avantajul ca nu se ard daca piscina ramane fara apa.

Verifica firmele

 • Verifica vechimea de cand activeaza pe piata de piscine.
 • Cauta referinte despre ei de la alti clienti / furnizori sau articole din presa
 • Daca au website sau conturi pe retele sociale, acest lucru inseamna ca nu isi vor permite sa faca lucrari de slaba calitate pentru ca vor aparea review-uri si link-uri negative. Cauta inclusiv review-uri de la alti clienti.
 • Verifica existenta proceselor legale in derulare cu privire la nerespectare obligatiilor contractuale.

Daca ai aplicat recomandarile noastre de mai sus, cu siguranta stii ce oferta sa alegi. Sansele ca noua ta piscina sa fie un activ important pentru casa sau afacerea ta sunt foarte mari!