fbpx

Deschiderea piscinei pentru sezonul cald

Cortec-Solutions-Blog-Sfaturi-utile-pentru-piscina-Deschiderea-piscinei-pentru-sezonul-cald-Curatare-piscina-Dezinfectare-piscina

Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, iar tu in curand te vei putea bucura de zile senine la piscina. N-ai vrea sa ratezi primele zile de soare, nu? Tocmai de aceea, iti recomandam sa iti pregatesti din timp piscina pentru sezonul cald. Citeste in acest articol ce implica deschiderea piscinei pentru sezonul cald si contacteaza-ne pentru acest serviciu!

Pentru inceput, trebuie sa mentionam ca in cazul piscinelor golite se recomanda o spalare si o igienizare inainte de umplerea piscinei cu apa. De asemenea, se vor curata piesele albe (skimmer, diuze, sifon) impreuna cu cele de inox (scara). Peretii piscinei vor fi verificati pentru depuneri de calcar si se vor curata folosind o solutie anticalcar care se va adauga si pe parcursul mentenantei.

In cazul piscinelor iernate corespunzator, se recomanda ca acestea sa fie puse in functiune odata cu incalzirea vremii. Noi sugeram ca si reper, sa va ghidati dupa temperatura de pe timpul noptii, fiind recomandat ca aceasta sa depaseasca 15 grade Celsius.
Primul pas este de indepartare a prelatei de iarna. Ulterior se recomanda spalarea, impachetarea si depozitarea acesteia.
Daca piscina este cu skimmer se vor curata cosurile.
Continuam cu umplerea piscinei pana la nivelul ei de functionare.
Dupa ce piscina va fi umpluta, vom insemna nivelul apei si vom urmari ca in urmatoarele 24h sa nu existe pierderi. In cazul in care avem pierderi de apa acestea se vor depista prin astuparea pe rand a instalatiei piscinei (skimmer, diuze, sifon). Daca pierderea persista inseamna ca sunt crapaturi/fisuri in corpul piscinei.
Inainte de punerea in functiune a sistemului de filtrare se va curata prefiltrul pompei si se va face o spalare a filtrului cu nisip.
Urmeaza punerea in functiune a sistemului de filtrare, etapa in care se va verifica in camera tehnica sa nu fie pierderi de apa.
La final mai ramane sa facem tratamentul de deschidere a apei, denumit si tratament soc. Se va regla pH-ul in parametri recomandati de 7-7.4, dupa care se va doza o cantitate soc de clor (vezi eticheta produsului). In cazul in care apa din piscina este tulbure sau prezinta alge se poate adauga si floculant respectiv antialge.

Daca piscina are sistem de dozare automat este necesara calibrarea sondelor de clor si pH.
In cazul in care piscina este cu electroliza, se va adauga cantitatea de sare necesara in functie de volumul de apa si se va calibra sonda de pH.

Asa cum poti observa mai sus, pregatirea piscinei pentru sezonul cald implica mai multi pasi. Nu trebuie sa iti faci griji de acest aspect! Echipa Cortec Solutions te poate ajuta sa te bucuri de primele zile de caldura in propria piscina. Contacteaza-ne aici pentru mai multe detalii.

Ti-a placut articolul? Urmareste-ne pe Facebook pentru a afla cand mai postam noi articole pe blog!