fbpx

Mitul coloratului apei in cazul in care exista urina in piscina

cortec solutions roboti piscine

„Nu uita! În piscină există o substanţă care va colora urina in piscina. Toată lumea o să vadă dacă faci pe tine!”

Încă din anii `50 părinţii le tot spun asta copiilor, însă nu există niciun dram de adevăr în această afirmaţie. Vorbim de un produs care face parte dintr-o legendă urbană. Nu există un astfel de produs pe piaţă.

Da, este foarte adevărat că există indicatori ai pH-ului, substanţe care îşi schimbă dramatic culoarea în prezenţa substanţelor acide sau alcaline. Însă acestea nu funcţionează şi în cazul in care exista urina in piscina. PH-ul din urină variază de la acid la alcalin în funcţie de dietă, de momentul zilei şi de alţi factori. Oricum, urina este în mare parte apă, iar restul componentelor (precum ureea, creatinina şi sarea) se găsesc şi în transpiraţie.

De unde a luat naştere acest mit? În 1937, Orson Wells, actor, regizor, producător şi scenarist american i-a spus unui biograf că în 1937 a cumpărat de la un chimist un lichid incolor care în prezenţa urinei produce „nori de culoarea zmeurei”. Cum specialiştii susţin că un astfel de produs nu există şi nici nu a existat, este foarte posibil ca Wells să fi făcut o glumă sau să fi încercat să îşi sperie invitaţii care luau parte la petrecerile lui de la piscină.

Descopera gama Cortec Solutions de solutii pentru piscina!