fbpx

Pompa piscina PREMIUM sau BUGET

pompa PREMIUM

Ce inseamna pompa premium/profesionala ?

In primul rand este o pompa pentru piscina care are o durata de viata mai mare, in general de la 3 ani in sus iar majoritatea au 5 ani. Au o capacitate de functionare continua, adica pompa poate fi lasata sa mearga fara oprire saptamani intregi chiar luni. Este mult mai silentioasa, pompele profesionale genereaza un zgomot insesizabil. Calitatea materialelor folosite sunt superioare si au mai multe mecanisme de siguranta pentru diferite situatii, mecanisme care chiar functioneaza si sunt actionate automat in momentele de avarie. Durata de viata morala si mecanica este de peste 8 ani.

Ce inseamna pompa buget ?

Pompele de piscina in categoria buget sunt majoritar raspandite pe piata din Romania, ele au o garantie care nu depaseste 2, maxim 3 ani iar capacitatea lor de functionare continua este limitata la cateva ore, asta inseamna ca pompa are nevoie de repaus la un interval de 4 sau 6 ore, de minim 2 ore pentru racire. Daca nu se respecta acesti timp, uzura mecanica este mult intensificata. Materialele folosite la constructia ei sunt de calitate inferioara iar protectiile pentru suprasarcina sau supraincalzire au un randament scazut. Durata de viata morala si mecanica este de sub 5 ani.

Principalele puncte forte ale pompelor premium:

  • 5 ani garantie (sau mai mult)
  • Posibilitatea transformarii ei intr-o pompa SMART prin adaugarea unui calculator smart.
  • Durata de viata de peste 8 ani
  • Foarte silentioasa
  • Amortizarea pretului achizitiei in 2 ani.

Principalele puncte forte ale pompelor buget:

  • Pretul mai scazut

In cazul in care se doreste o pompa care sa nu iti creeze in fiecare an probleme legate de bobinare, schimbare rulmenti, zgomotoasa, drumuri in service pentru reparatie, inseamna ca trebuie sa cumperi o pompa profesionala de piscina. Acesta este mai scumpa decat pompa buget cu 20 % – 30 % dar iti vei recupera diferenta de pret in primii 2 ani.

Daca vrei sa faci o schimbare, pompele noastre de pe site sunt toate PREMIUM. Vezi selectia noastra de pompe.