fbpx

Sauna Clasică vs. Sauna cu Infraroșu

Alegerea dintre sauna clasică și sauna cu infraroșu depinde în mare măsură de preferințele personale și de obiectivele individuale de sănătate și relaxare.

În călătoria către relaxare și îngrijire personală, sauna reprezintă adesea o opțiune populară. Ambele tipuri oferă beneficii semnificative pentru sănătate și relaxare, dar diferă în mod fundamental în ceea ce privește tehnologia și experiența oferită. În acest articol, vom explora diferențele dintre sauna clasică și cea cu infraroșu pentru a vă ajuta să luați o decizie informată în alegerea dvs.

Sauna Clasică

Funcționare și Temperatură

Sauna clasică funcționează pe baza încălzirii aerului din încăpere, de obicei cu ajutorul unei sobe sau a pietrelor încălzite.
Temperatura într-o saună tradițională poate ajunge la 70-100°C, creând o căldură intensă în încăpere.

Efecte asupra corpului

Producerea unei transpirații abundente contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Dezvoltarea rezistenței la căldură și îmbunătățirea circulației sângelui.

Durată de Ședere

Sesiunile într-o saună tradițională durează de obicei între 15 și 30 de minute.

Sauna cu Infraroșu

Tehnologie și Funcționare

Sauna cu infraroșu utilizează radiații infraroșii pentru a încălzi direct corpul, fără a încălzi aerul în jur.
Temperatura într-o saună cu infraroșu este mai scăzută, în jurul a 40-60°C, dar efectul de încălzire este resimțit mai profund în țesuturile corporale.

Efecte asupra corpului

Penetrarea mai profundă a căldurii în corp poate avea beneficii asupra sănătății, inclusiv ameliorarea durerilor musculare și articulare.
Sesiunile într-o saună cu infraroșu pot îmbunătăți și calitatea somnului.

Durată de Ședere

Sesiunile într-o saună cu infraroșu pot fi mai lungi, de obicei între 30 și 60 de minute, datorită temperaturilor mai blânde.

Alegerea dintre sauna clasică și sauna cu infraroșu depinde în mare măsură de preferințele personale și de obiectivele individuale de sănătate și relaxare. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe intense, cu temperaturi ridicate și o transpirație abundentă, sauna tradițională ar putea fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră. În schimb, pentru cei care caută o căldură mai blândă, dar cu beneficii terapeutice profunde, sauna cu infraroșu poate fi opțiunea ideală.